ZVUKOTERAPIJA

 • SVE JE ENERGIJA – SVE VIBRIRA

  Sve što postoji je energija, od naših misli do materije. Sve oko nas, svi predmeti, sva priroda sastoji se od molekula i atoma koji vibriraju. Ljudsko tijelo vibrira, svaki organ i stanica vibriraju na određenoj frekvenciji. Što je frekvencija niža, tvar je čvršća, vidljivija. Sve što vibrira proizvodi zvuk. Neke energetske vibracije čujemo, a neke ne možemo čuti, jer su izvan našeg praga čujnosti. Zvuk je energija stvaranja, temelj svega postojećeg, tako da možemo reći da je cijela Kreacija poput glazbe, a ljudsko tijelo je glazbeni instrument.

  Kad zbog utjecaja stresa, zagađenosti ili teških energija stanice i organi počnu vibrirati drugačijom, nižom frekvencijom, nastaje zastoj u protoku energije koji se manifestira kao napetost, strah, depresija i bolest. Rezonantni instrumenti – tibetanske zdjele i gongovi – proizvode kompleksni zvuk koji odgovara svim frekvencijama u tijelu. Stanice počinju rezonirati zdravim zvukom, tj. uzimaju one frekvencije koje su potrebne da se tijelo vrati u harmoniju. Podsvjesni sadržaji koji se nalaze u staničnoj memoriji, i koji su sprečavali da stanica vibrira na svojoj prirodnoj frekvenciji, dolaze u svijest i trajno je transformiraju.

  ZVUKOTERAPIJA
 • ISCJELJIVANJE ZVUKOM

  Iscjeljivanje zvukom spada među najstarije i vrlo moćne oblike iscjeljivanja, jer na zvuk ne reagira samo fizičko tijelo, nego i emotivna, mentalna i duhovna razina našeg bića. U drevnim kulturama instrumenti poput bubnjeva, tibetanskih zdjela, gongova i dr. upotrebljavali su za iscjeljivanje, meditaciju i ubrzavanje duhovnog razvoja.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Za vrijeme tretmana zvukom, pod utjecajem vibracija mijenjaju se moždani valovi iz beta u alfa i theta valove, koji su karakteristični za opušteno, meditativno stanje. Zvukoterapijom se harmonizira disanje, jača imunološki sustav, smanjuju bolovi, potiče se protok energije i uravnotežuje lijeva i desna moždana polutka, čime se povećavaju kreativnost i intuicija. Zvuk obnavlja prirodnu frekvenciju tijela i pokreće našu sposobnost samoiscjeljenja, vraćajući nas u stanje ravnoteže, zdravlja i blagostanja.

  ZVUKOTERAPIJA
 • TIBETANSKE ILI PJEVAJUĆE ZDJELE

  Tibetanske ili pjevajuće zdjele povijesno možemo pronaći na raznim lokacijama koje uključuju Tibet, Nepal, Indiju, Butan, Kinu, Japan te Koreju. Datiraju od 2400 g.pr.Kr. Ručno su ih izrađivali tibetanski svećenici pjevajući pritom svete mantre. Danas se proizvode na području Nepala, Indije, Japana i Koreje. Tradicionalno su ih u Aziji koristili budisti i tantristi, a danas služe kao pomagala kod religijskih rituala, za duhovnu praksu, opuštanje i čišćenje prostora te kod terapije zvukom.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Nekada su se tibetanske zdjele izrađivale od 5 metala, odnosno od legure bronce, kositra, bakra, željeza i cinka. Osim njih, u antikne su se zdjele dodavali plemeniti metali poput zlata, srebra i skupog „nebeskog željeza“ dobivenog iz meteorita i tektita. Svaki metal povezan je s jednim planetom, a proizvode vibraciju OM, savršenu bazičnu vibraciju Univerzuma. Ne postoje dvije zdjele koje jednako zvuče, jer njihov zvuk ovisi o obliku, veličini, debljini, načinu sviranja te o omjeru metala od kojih su izrađene. Isto tako, bolje zvuče što su starije, tj. što se više sviraju. Svaka zdjela pjeva svoj osnovni ton ili kombinaciju nekoliko osnovnih tonova. Zdjele koje proizvode više tonove u pravilu otvaraju gornje čakre te ispunjavaju energijom, dok niži tonovi otvaraju donje čakre, smiruju i uzemljuju. Međutim, bilo koja zdjela može se koristiti za bilo koju čakru, jer svaka zdjela stvara veliki raspon harmonijskih nadtonova. Takve zdjele tradicionalno su se, uz ostalo, koristile i za kuhanje ili čuvanje hrane, budući da metali poput bakra i srebra posjeduju jaka antibakterijska svojstva.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Tibetanske zdjele kod zvukoterapije djeluju na različitim razinama: na duhovnoj, mentalnoj, emotivnoj i tjelesnoj. Pružaju osjećaj iznimnog psihičkog olakšanja, razbijaju stres, dubinski opuštaju, ublažavaju glavobolju i nesanicu, otklanjaju depresiju i strahove. Djeluju na dubinske fizičke strukture tako što ublažavaju bol kod reumatskog artritisa, bolove leđa, kralježnice i zglobova. Pojačavaju protok krvi i limfe, otklanjaju otrove iz tijela, reguliraju krvi tlak, jačaju imunitet i vitalnost organizma. Čiste auru, opuštaju stare traume i neugodne emocije. Sinkroniziraju moždane valove, usklađuju lijevu i desnu moždanu hemisferu te na taj način utječu na podizanje svijesti, jačanje koncentracije, kreativnosti i intuicije. Osim odraslih, i djeca jako dobro reagiraju na zvukoterapiju tibetanskim zdjelama.

  ZVUKOTERAPIJA
 • GONGOVI

  Gong je sveti instrument star više od 5500 godina. Pojavio se početkom brončanog doba na području Mezopotamije i drevnog Sumera. Sveti gongovi izrađivali su se od bronce i metala dobivenih iz meteora. Prema tome, njegov zvuk dolazi iz Svemira i smatra se najiscjeljujućim instrumentom na svijetu.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Postoji mnogo vrsta gongova koji se razlikuju veličinom, oblikom i frekvencijom, međutim, jedino planetarni gongovi imaju tako snažnu vibraciju koja iscjeljujući utječe na naše tijelo i duh. Snaga zvučnog vala planetarnog gonga prolazi tijelom i odnosi strahove, blokade i bolesti, ulijeva samopouzdanje i mir. Zvuk gonga usporava moždane valove i vodi nas u stanje svjesnog sanjanja.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Svaki planetarni gong podešen je, odnosno usklađen s frekvencijom određenog planeta Sunčevog sustava i odražava njegovu orbitu oko Sunca. Kad slušamo planetarne gongove, slušamo stvarne frekvencije Svemira.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Planetarni gong Mjeseca djeluje na drugu, spolnu čakru, odnosno na prostatu, ženske reproduktivne organe, regulaciju menstrualnog ciklusa, uklanjanje impotencije i frigidnosti, zatim na bubrege i mjehur, kralježnicu i dijebetes. Otklanja strah, stres i ovisnost. Utječe na grleni centar, tj. na petu čakru. Uklanja anksioznost, stvara dobro raspoloženje. Potiče intuiciju djelovanjem na treće oko.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Planetarni gong Jupitara nije povezan s nekom posebnom čakrom. Njegove vibracije utječu na kreativnost, potiču i jačaju svaku aktivnost, i fizičku i mentalnu. On pozitivno utječe na blagost, velikodušnost, optimizam, suosjećajnost i darežljivost.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Planetarni gong Plutona također nije povezan s nekom određenom čakrom. Njegove vibracije poništavaju loše utjecaje razgradnjom negativnih energija. Gong Plutona aktivira grupnu dinamiku, obnavlja, transformira i povezuje u energetsku cjelinu. Usklađuje osjećaj identiteta i ima sposobnost povezivanja s duhovnim vodstvom.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Planetarni gongovi koriste se i u radu s djecom s posebnim potrebama. Zuvkoterapija gongovima dobro djeluje na djecu s cerebralnom paralizom, downovim sindromom i mišićnom distrofijom. Vibracije gonga tako su snažne da ih mogu osjetiti čak i gluhe osobe, pa se gong koristi kao terapija za osobe oštećenog sluha, jer njegova vibracija masira slušne organe. Zvuk gonga vole trudnice i njihove bebe.

  ZVUKOTERAPIJA
 • Iscjeljujući zvukovi gongova svojim frekvencijama i vibracijama odgovaraju na sve naše potrebe za iscjeljenjem te nam donose zdravlje, mir i radost.

  ZVUKOTERAPIJA